XXImo: het bedrijf

XXImo, in 2011 opgericht in het Nederlandse ‘s-Hertogenbosch en live sinds eind 2012, is een specialist in mobilteitskaarten. Het unieke ICT-platform, door onszelf ontworpen, stelt ons in staat om het meest complete en flexibele product op de markt aan te bieden. XXImo is opgezet met de visie multimodaal reizen zo breed mogelijk te ondersteunen en tegelijkertijd in te spelen op de volledige digitalisering van betalen, factureren en kostenallocaties. Aangevuld met een CO2-tracker voor iedere reisbeweging om de milieueffecten continu inzichtelijk te maken.

XXImo ontstond in 2011 als goed idee en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze speler binnen de markt van mobiliteitskaarten. Na een succesvolle lancering in Nederland in 2012 en een Europese innovatieprijs hebben we in 2013 de stap naar België gemaakt. XXImo is nu live in Nederland, België en Duitsland, en verdere uitrol is in ontwikkeling.

Alle XXImo werkmaatschappijen in de verschillende landen komen samen in XXImo Holding BV. Sinds 1 juli 2020 zijn de aandelen van XXImo Holding BV in handen van Mobinck.

Wij leveren mobiliteits oplossingen aan zzp’ers, overheden en het bedrijfsleven; van autoleasemaatschappijen tot banken, van verzekeraars tot oliemaatschappijen, telecom, consultants en lokale overheden.

XXImo: maakt mobiliteit makkelijk

Een verzameling van verschillende mobiliteitskaarten en stapels bonnetjes zijn voor zakelijke reizigers vanaf nu verleden tijd dankzij XXImo, de nieuwe alles-in-één oplossing. Deze nieuwe mobiliteitsoplossing biedt zakelijke reizigers de mogelijkheid om probleemloos te reizen met één enkele oplossing voor reizen met de auto, taxi, trein, tram, bus en vliegtuig en ook om gemakkelijk te betalen voor parkeren, hotels en zelfs een zakenlunch. Voor tanken heeft XXImo een uitgebreid eigen tanknetwerk ontwikkeld in de Benelux, met aantrekkelijke kortingen. De werkgever bepaalt vooraf per werknemer waarvoor XXImo gebruikt mag worden en voor welk budget.

XXImo is de ultieme oplossing in termen van gebruikersgemak, controle op uitgaven en kostenbesparend. Alle transacties met XXImo worden vermeld op één btw-verzamelfactuur en zijn vooraf goedgekeurd door de werkgever. Kaarthouders kunnen deze transacties simpel labelen als zakelijk, privé of woon-werk kosten en aangeven of deze gemaakt zijn voor specifieke klanten, kostenplaatsen of projecten. XXImo rapporteert de labels in de factuur specificatie en de data uitwisseling met onze klanten, zodat alle kosten simpel aan de juiste klant, project of kostenplaats kunnen worden gekoppeld in de boekhouding.

Ook grote resellers bieden XXImo aan onder hun eigen merk.

XXImo onderscheidingen

2016 – Fleet Europe Industry Award 2016 (winnaar)
2015 – Link2Fleet Awards – categorie ‘Fleet innovation’ (2e prijs)
2014 – Finalist The Card & Payments Awards (2e prijs)
2013 – The Card & Payments Awards – shortlist ‘Best Overseas Payments Programme’
2013 – Paybefore Awards – Winnaar ‘Best Corporate- or Government-Funded Prepaid Programme’