Einde vaste reiskostenvergoeding

Dat de wereld aan het veranderen is hoeven we niet uit te leggen. Verandering vraagt ook om aanpassing en soms betekent dat afscheid nemen van hoe we dingen doen. Zoals het betalen van de vaste reiskostenvergoeding. Vanaf 1 januari 2022 komt daar namelijk een eind aan.

Het reizen verandert

Door corona zijn we anders gaan werken. Minder op kantoor en meer vanuit huis. Maar ook vóór corona gingen medewerkers niet iedere dag naar kantoor. Waarom zou u nog vasthouden aan een vaste reiskostenvergoeding als het reizen verandert?

 • Uw medewerkers willen / blijven thuiswerken​
  Maar liefst 75% van de medewerkers die normaal 5 dagen op kantoor werkt, geeft aan het liefst maximaal 3 dagen op kantoor te willen zijn. Het aantal dagen dat men gaat reizen wordt variabel.
 • Uw medewerkers gaan anders reizen
  Medewerkers willen steeds meer flexibiliteit van hun werkgever, ook als het gaat om kantoorlocatie. Uit ons onderzoek is gebleken dat er een verschuiving zit in het type vervoersmiddel wanneer men niet naar kantoor gaat. De ene dag reist iemand met het OV, de andere dag met de auto.
 • Uw medewerkers werken niet altijd
  Ook wanneer een medewerker 5 dagen naar kantoor gaat, is deze niet altijd op kantoor. Denk aan de vakantiedagen, gemiddeld 5 weken bij een fulltime dienstverband. Maar ook wanneer iemand ziek is én vergeet de feestdagen niet.

  U betaalt nu eigenlijk altijd al een reiskostenvergoeding voor dagen dat men niet reist.
 • Én voorkom naheffingen
  Op dit moment kunt u als werkgever nog de vaste reiskosten onbelast vergoeden. Hier komt binnenkort verandering in. Dan dient u op basis van werkelijke reisbeweging te vergoeden. Als u te veel reiskosten vergoedt, dan kan de Belastingdienst een naheffing opleggen. Lees hier meer over in onze whitepaper.

Betaal alleen voor daadwerkelijk gebruik met onze oplossingen.

Reizen met onze mobiliteitskaart

Met onze mobiliteitskaart kunnen uw medewerkers reizen hoe zij willen. Of dit nou met de bus, trein of Uber is; het kan allemaal. Geen zorgen, u bepaalt als werkgever welk type vervoersmiddel toegankelijk is én wanneer.

Automatische declaraties

Alle gemaakte reizen met de mobiliteitskaart worden automatisch gedeclareerd. Daarnaast is het mogelijk reizen te classificeren op basis van reisdoel: woon-werk, zakelijk of privé.

Parkeren met onze mobiliteitskaart

Parkeerbonnetjes vastgeniet aan een declaratieformulier zijn verleden tijd. Uw medewerkers parkeren eenvoudig met onze oplossing, zowel op straat als in parkeergarages.

Sterker nog, wij bieden de meest complete parkeeroplossing aan.

Gratis adviesgesprek

Wij zijn ervan overtuigd dat het niet meer nodig is om vaste reiskostenvergoedingen te hanteren. 

Bent u benieuwd of uw organisatie klaar is om afscheid te nemen van de vaste reiskostenvergoeding? 

En welke mogelijkheden XXImo biedt aan uw organisatie? 

Neem contact met ons op. Wij adviseren u graag!