Of u nu een advocatenkantoor heeft, een tegelzettersbedrijf of een bezorgservice voor bloemen; elke onderneming maakt reiskosten. Voor afspraken met klanten bijvoorbeeld, of voor diensten op locatie. De kilometers die u maakt, voert u op als bedrijfskosten bij de belasting. Maar wist u ook dat de btw op brandstof aftrekbaar is? Het is natuurlijk interessant om deze btw terug te vragen, maar vaak is dit veel werk. Een MKB tankpas, waarmee u uw zakelijke brandstofkosten zou kunnen betalen, zou ideaal voor u zijn. De XXImo Mobility Card biedt uitkomst als MKB tankpas voor alle ondernemers en zzp’ers in het midden- en kleinbedrijf.

 

Uw MKB tankpas van XXImo – hoe werkt het?

De BTW voor brandstof is alleen aftrekbaar wanneer er betaald is met een zakelijk betaalmiddel. Wanneer u uw XXImo Mobility Card als MKB brandstofpas gebruikt, is het voor zowel de werkgever als voor de fiscus direct inzichtelijk dat het om een zakelijke transactie gaat. Bovendien is de XXImo Mobility Card veel meer dan een MKB tankpas. U kunt namelijk bijna al uw zakelijke reiskosten, in Nederland maar ook internationaal, betalen met XXImo. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan kosten voor openbaar vervoer, taxiritten, parkeren, vliegtickets, huurauto’s en hotels. U boekt al deze diensten heel eenvoudig online, in uw eigen account op Mijn XXImo, of via de gratis Milo app. Alle transacties verschijnen overzichtelijk samen op één overzichtelijke BTW-factuur. Tot slot profiteert u bij veel diensten van extra scherpe tarieven en aantrekkeljike kortingen. Dat maakt zakelijk reizen wel heel aangenaam.

Te gebruiken in heel Nederland en Europa

Met uw van XXImo Mobility Card kunt u terecht bij 3.200 tankstations in Nederland, waarvan 110 langs de snelwegen. Maar ook in het buitenland kunt u met XXImo betalen. In België is uw Mobility Card te gebruiken bij 2.950 tankstations. In de rest van Europa wordt uw card geaccepteerd bij alle 28.350 tankstations waar Visa als betaalmiddel wordt geaccepteerd. Alle bij XXImo aangesloten tankstations zijn opgedeeld in drie prijscategorieën. U profiteert namelijk altijd van aantrekkelijke kortingen, van 5 cent tot wel 12 cent per liter onder het landelijk gemiddelde. Onder welke categorie een tankstation valt, is te zien in de gratis Milo app. In deze app staan alle tankstations overzichtelijk weergegeven. U kunt op elk moment zoeken naar welke tankstations het dichtst bij u zijn. En met één druk op de knop navigeert de app naar het tankstation van uw keuze.

Tanken met XXImo – de voordelen

  • Altijd overzicht van alle tankstations met de gratis Milo app
  • U profiteert van extra lage pompprijzen
  • Al uw brandstofkosten overzichtelijk samen op één BTW-factuur
  • Geen tijdrovende administratie meer met stapels bonnetjes
  • Naast tanken kunt u met XXImo nog veel meer

Meer weten over hoe de XXImo Mobility Card werkt? Klik dan hier.