Als onderneming waarbij veel zakelijke reizen worden gemaakt, schippert u vaak tussen gemak, kostenbesparing en efficiëntie. Elke onderneming heeft hiermee te maken. Voornamelijk bij grotere ondernemingen is het cruciaal om dan inzicht te hebben in de kilometers die worden afgelegd, de kosten die daarbij horen en de efficiëntie waarmee er gereisd wordt. Deze informatie kan u helpen bij het opstellen van een mobiliteitsplan voor uw bedrijf. Met een goed mobiliteitsplan met duidelijke richtlijnen creëert u een bewustzijn bij de medewerkers en kunt u meer grip houden op de kosten.

 

XXImo helpt bij uw mobiliteitsplan

XXImo biedt u een oplossing die tegelijkertijd zorgt voor meer inzicht en grip op uw zakelijke reiskosten, maar ook voor meer flexibiliteit. Per werknemer is een mobiliteitsplan te maken: een uniek dienstenpakket met diensten waarvan hij gebruik mag maken. Dit is dus volledig af te stemmen op zijn functie en werkzaamheden. Aan elke dienst kan tevens een apart budget worden gegeven. Voor de werknemer zijn deze budgetten op elk moment inzichtelijk. Dit creëert meer bewustwording en voorzichtigheid bij het maken van reiskosten. Is het budget op? Dan zal de werknemer contact moeten zoeken met de Mobility Manager. Gebeurt dit structureel, dan zijn er concrete cijfers beschikbaar om het probleem aan te kaarten. U kunt uw mobiliteitsbeleid dus ook makkelijker handhaven.

Duurzaam reizen

Er is een groeiende vraag van bedrijven en overheden naar mobiliteitsmanagement. Bij jongere werknemers zien we bovendien een groeiende vraag naar ketenmobiliteit en meer duurzaamheid. XXImo steunt en stimuleert energiezuinig, milieuvriendelijk en duurzaam reizen. Wij bieden diensten aan zoals car sharing, elektrisch laden en reizen met het openbaar vervoer. Bovendien maken wij de hoeveelheid CO2 uitstoot per reis inzichtelijk. Dit creëert meer bewustzijn omtrent milieuvriendelijk reizen en stelt u in staat om uw budgetten af te stemmen op doelstellingen omtrent energiezuinigheid.

Meer gemak, minder administratie

Naast een betere planning van reiskosten, zal XXImo meer gemak en meer efficiëntie voor uw bedrijf betekenen. Reizen zoeken, vergelijken en boeken verloopt eenvoudig via een online klantomgeving. Reiskosten betalen met de XXImo Mobility Card verloopt sneller, eenvoudiger en veiliger. Bovendien valt er een grote hoeveelheid administratie weg, omdat er geen bonnetjes bewaard hoeven te worden en er minder declaraties plaats zullen vinden. Alle transacties komen overzichtelijk op één btw-factuur te staan. Het is dus voor de fiscus direct inzichtelijk dat het om zakelijke reiskosten gaat. Het opvoeren van kosten en het terugvragen van btw zal dan ook sneller en makkelijker gaan. Al deze gemakken zullen voor een enorme efficiëntieslag zorgen binnen uw organisatie.