XXImo en Visa maken al 10 jaar mobiliteit makkelijker en de ontwikkelingen gaan steeds sneller. Zo speelt Visa een steeds belangrijkere rol in de betaling van “shared mobility” mogelijkheden als deelfietsen, deelauto’s, deelsteps scooters en taxi’s. Met de komst van Mobility as a Service zet Visa in op contactloos betalen met kaart/telefoon/wearable als identificatie en betaling voor MaaS-transacties. In steden als Londen, Wenen, Istanbul, Shanghai, New York, Miami en Singapore reizen dagelijks al vele miljoenen mensen met behulp van contactloos betalen. Met deze nieuwe ‘digital contactless technology’ zijn XXImo en Visa klaar voor MaaS. Jij ook?

 

Contactloos is de toekomst

Visa is het meest geaccepteerde en veilige betaalplatform ter wereld. XXImo maakt gebruik van dit platform om betalingen van klanten te verwerken en registreren. Om mobiliteit in de toekomst nog makkelijker te maken richten we ons op de volgende 2 pijlers.

1. Mass-transit (openbaar vervoer)

De technologie van Visa maakt het mogelijk in- en uit te checken op in het openbaar vervoer. Trein, fiets, scooter, bus, step, metro alles betaal je seamless met 1 oplossing. In grote steden als London, Miami, New York, Rio de Janeiro, and Singapore maken al miljoenen mensen gebruik van contactloos inchecken.

2. EV-laden

Er is veel te doen over de huidige manier van betalen voor elektrisch laden. Vraagtekens bij prijstransparantie, risico op kopiëren laadpas en de trage data-uitwisseling waardoor er geen real-time inzicht is in transacties. Allego is in Nederland begonnen met het inbouwen van contactloze readers in laadpalen om transacties via Visa te verwerken. Met als voordeel veiligheid, realtime data uitwisseling en direct inzicht in de kosten. Ook de superchargers van Tesla accepteren (via de app) XXImo/Visa.