Wij zoeken collega's. Check onze vacatures op https://www.xximo.nl/werken-bij-xximo/

Persbericht: Meer inzicht in verbruik en gebruik bedrijfswagens dankzij samenwerking XXImo en RAM Mobile Data

25 januari 2016

Foto: Patrick Bunnik, CEO XXImo en Joachim Kaarsgaren, Managing Director RAM Mobile Data

Den Bosch, 25 januari 2016 – XXImo en RAM Mobile Data (RMD) gaan samenwerken. Deze samenwerking maakt het mogelijk data van beide bedrijven te combineren en uit te wisselen, waardoor werkgevers meer inzicht krijgen in de manier waarop bedrijfswagens gebruikt worden.

RAM Mobile Data is actief op het gebied van hosting, netwerkdiensten en fleetmanagement. Door de informatie verkregen uit de systemen van RAM Mobile Data te koppelen aan het gebruik van de XXImo Mobility Card, ontstaat er voor werkgevers onder meer inzicht in het brandstofverbruik en de gereden kilometers van de bedrijfswagens. Zo is met het mobiliteitsplatform van RAM Mobile Data precies te zien waar een auto zich bevindt op het moment dat er met een XXImo Mobility Card geparkeerd of getankt wordt, hoeveel er wordt getankt en hoeveel kilometer er op dat moment gereden is. Dit kan misbruik voorkomen.

De gegevensuitwisseling is uit te breiden met extra mogelijkheden, zoals een analyse van het rijgedrag. Zo behoudt men de controle over de onderhoudskosten. Ten slotte is de gegevensuitwisseling ook uit te breiden met een carsharingmodule om het wagenpark nog efficiënter in te zetten, waarbij medewerkers voertuigen online kunnen reserveren, openen en betalen met de XXImo Mobility Card.

Patrick Bunnik, CEO van XXImo: “Door de gegevens van XXImo en RAM Mobile Data te koppelen en vanuit één punt beschikbaar te maken voor bedrijven, wordt het mogelijk om meer controle en dus grip te houden op onder andere brandstofverbruik en verreden kilometers. Zo draagt deze samenwerking bij aan verdere efficiëntie van het wagenparkbeheer.”

Joachim Kaarsgaren, Directeur van RAM Mobile Data: “RAM Mobile Data en XXImo vullen elkaar uitstekend aan in de markt van innovatieve mobiliteitsoplossingen. Daarnaast is de dienstverlening van XXImo een krachtige tool om grip te krijgen op de mobiliteitskosten en om de medewerker flexibele keuzes te laten maken omtrent het zakelijke vervoer. Dit sluit nauw aan bij de mobiliteitsoplossingen van RAM Mobile Data.’’

Meer informatie over de XXImo Mobility Card is te vinden op www.xximo.be.
Meer informatie over RAM Mobile Data is te vinden op www.ram.nl.


Over XXImo

XXImo ontwikkelt en levert een uniek mobiliteitsmanagementsysteem waarmee organisaties hun zakelijke reizigers optimaal ondersteunen. Met het XXImo-platform is het mogelijk om al het zakelijke verkeer te plannen, te administreren en te betalen. Een werknemer bepaalt daarbij zelf wat de beste manier is om van A naar B te reizen. Alleen met de auto, met de auto en het openbaar vervoer of een combinatie van taxi, fiets en openbaar vervoer. Daarnaast kan een werknemer een hotel of vergaderlocatie boeken en betalen met XXImo. Organisaties beheren via een portal alle kosten van mobiliteitsdiensten. Alle transacties komen op één gespecificeerde verzamelfactuur te staan die ook te gebruiken is voor de btw-opgave. XXImo betekent een stuk minder administratief werk met financieel voordeel als gevolg. Meer informatie is te vinden op www.xximo.be.

XXImo, gevestigd in Diegem, brengt zijn mobiliteitsoplossing op de markt in samenwerking met IDT Financial Services Limited, een dochteronderneming van IDT Corporation USA (NYSE: IDT). De kaarten worden uitgegeven conform licentie van Visa Europe. IDT Financial Services Limited is een bank, gelicenseerd door de Financial Services Commission (FSC), Gibraltar onder de Wet Financiele Dienstverlening 1992. Geregistreerd kantoor: 57-63 Line Wall Road, Gibraltar, Registered No: 95716 . Directeuren: M. Fischer, J. Raanan, D. Spier, T. Streatfeild-James. Alle communicatie moet worden verzonden aan XXImo BVBA, Pegasuslaan 5, 1831 Diegem, België.

Contactgegevens
LVTPR
Karolien Cloots
Tel. 02 474 17 40
E-mail xximo@lvtpr.com

Terug naar overzicht