Wij zoeken collega's. Check onze vacatures op https://www.xximo.nl/werken-bij-xximo/

Ondernemers laten geld liggen door btw op mobiliteitskosten niet terug te vragen

22 maart 2022

“Ondernemers laten geld liggen door btw op mobiliteitskosten niet terug te vragen”. Dit was de kop van een persbericht in 2019 naar aanleiding van een onderzoek dat XXImo liet uitvoeren onder ondernemers. Voor veel ondernemers destijds zeer herkenbaar, maar ook nu – 3 jaar later – is dit nog steeds het geval.

We hebben deze keer geen onderzoek laten doen, maar we spreken graag en veelvuldig met ondernemers. Zo horen wat er speelt in de markt en welke uitdagingen en behoeften er zijn zoals bij het onderwerp mobiliteitskosten. Belangrijke input voor de ontwikkeling van onze diensten.

Flexibiliteit en besparen op mobiliteitskosten: belangrijke punten voor ondernemers

Mobiliteit heeft bij ondernemers de laatste jaren meer aandacht gekregen, en dan vooral het flexibel vergoeden en besparen op reiskosten. Door alle veranderingen waren abonnementen en vaste reiskostenvergoedingen niet meer passend en minder geld uitgeven was gewenst. Een belangrijke reden voor ons om de btw-teruggave op mobiliteitskosten nog eens onder de aandacht te brengen. Hier laten ondernemers geld liggen, maar daar is gelukkig snel wat aan te doen.

De btw-teruggave kan u nog flink wat geld opleveren

De btw op tankkosten wordt over het algemeen wel teruggevraagd, maar de btw-teruggave op de kosten van autodelen, parkeren en taxi is nog minder vanzelfsprekend. Zonde, want dit mag gewoon als voorheffing op de btw-aangifte tegen 21 procent. Voor openbaar vervoerkosten hebben we het over 9 procent btw. Ook die wordt nog lang niet altijd meegenomen in de aangifte. Alle mobiliteitskosten bij elkaar opgeteld kan de btw-teruggave u nog flink wat geld opleveren.

Alle mobiliteitskosten op één overzichtelijke btw-factuur

Waarom wordt lang niet alle btw teruggevraagd? Er worden verschillende redenen genoemd. De ondernemer heeft de kennis niet, denkt er niet aan, vindt het ingewikkeld, te tijdrovend of te veel administratief gedoe.

Wat de reden ook is, een overzichtelijke btw-factuur met alle mobiliteitskosten maakt het voor ondernemers stukken makkelijker en sneller om de btw terug te vragen. U gebruikt uw mobiliteitskaart + app en alle kosten staan maandelijks op de factuur.

Wilt u meer mobiliteit en minder administratie?

Met XXImo is zowel uw zakelijke mobiliteit als administratie goed geregeld. Zo bespaart u tijd en geld. Regel het vandaag nog goed en snel.

 

Wilt u de onderzoeksresultaten nog eens nalezen?

Meer weten over mobiliteit en btw?

Terug naar overzicht