Wij zoeken collega's. Check onze vacatures op https://www.xximo.nl/werken-bij-xximo/

Elektrisch rijden? Ga goed voorbereid op vakantie met deze 7 tips

26 juli 2021

elektrisch laden buitenland auto

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt dus ook voor uw vakantiereis met de elektrische auto. Nu de vakantie voor velen voor de deur staat, of al is begonnen, krijgen wij bij de XXImo klantenservice ook meer vragen over elektrisch laden in het buitenland. Dat is logisch, want u wilt niet voor verrassingen komen te staan.

Om te beginnen goed nieuws. Bij XXImo heeft u 100% laadgarantie. Onze combinatie van een slimme tag, XXImo Mobility Card en toegang tot alle bekende Europese laadapps maakt XXImo de enige aanbieder die in Europa 100% dekking biedt, gegarandeerd. Dat hebben wij al geregeld voor u. Zelf regelt u uiteraard de voorbereiding van uw reis. Om u een handje te helpen hebben wij een aantal tips op een rij gezet. Zo begint u de reis zorgeloos en voorkomt u laadstress.


Voorkom vakantielaadstress met deze 7 tips

  1. Stippel de route goed uit, en zorg dat u een goed beeld heeft van laadpunten en snel laders onderweg. Bijvoorbeeld via A Better Routeplanner (heel geschikt voor EV) of Chargemap (kaart met oplaadpunten in EU).
  2. Heeft u een overnachting? Boek een accommodatie met laadpaal. Op Booking.com kunt u bij het zoeken naar een accommodatie filteren op locaties met oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s. Probeer deze via de accommodatie te reserveren.
  3. In de meeste gevallen zijn de reguliere kabels (Type 2) in het buitenland te gebruiken. Deze zijn door de Europese Unie aangewezen als de Europese standaard. Maar bijvoorbeeld in Italië of Frankrijk kan het nog voor komen dat u een Type 3 nodig hebt. Neem daarom naar deze landen een 230V/Type 3-laadkabel mee. Die is eventueel ook te gebruiken bij een gewoon stopcontact.
  4. Bent u Teslarijder: wacht niet te lang met de voorbereiding en plan op tijd. Tesla heeft in een groot deel van Europa een eigen netwerk van zowel Superchargers (snelladers) langs doorgaande wegen als zogenaamde destination chargers (gewone laadpalen) bij populaire bestemmingen. Bijkomend voordeel is, dat al deze locaties via het navigatiesysteem van een Tesla te vinden zijn en automatisch worden opgenomen in uw route als opladen vereist is. Gemakkelijk: Tesla is aangesloten bij het XXImo-netwerk!
  5. Heeft u een openbare laadpaal in het buitenland nodig? Deze zijn tegenwoordig ook in Google Maps te vinden.
  6. Houd er met uw routeplanning rekening mee dat elektrisch rijden in de bergen en elektrisch rijden in kou of hitte nadelig is voor uw actieradius en u wellicht dus een extra stop moet inplannen.
  7. Laadapps als Smoov, Tesla, Mercedes Me Charge, Chargemap, Maingau, Mobility+ (EnBW) en JuicePass zijn ook interessant als u in het buitenland wilt laden. Download de app, maak een account aan en selecteer Visa als betaalmethode. Zo bent u verlost van het declareren vanuit verschillende apps. Alle transacties worden door XXImo namelijk automatisch verwerkt, alles op één BTW-factuur.

Het is soms even puzzelen en het vergt uitzoek werk, maar op vakantie met een elektrisch voertuig is goed mogelijk. Zeker met ‘XXImo elektrisch laden’ op zak. Met dit artikel hebben wij de vragen die ons het meest worden gesteld beantwoord. Wij wensen u een fijne vakantie!

Wilt u ook elektrisch laden toevoegen aan uw XXImo-pakket of juist meer weten over alle reismogelijkheden met XXImo? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht