Wij zoeken collega's. Check onze vacatures op https://www.xximo.nl/werken-bij-xximo/

Elektrisch rijden in de winter – 9 tips

29 november 2021

De actieradius van een elektrische auto neemt in de winter sterk af. Accu’s kunnen bij lage temperaturen minder energie opslaan en het opstoken van de verwarming in de auto kost extra energie. Iets om rekening mee te houden dus, vooral nu het buiten steeds natter en kouder wordt. Gelukkig kunt u er met onderstaande 9 tips voor zorgen dat u ook in de winter goed en comfortabel elektrisch kunt blijven rijden. Lees daarom snel verder!

 

  1. Verwarm de auto voor

Verwarm de auto alvast voor als deze nog aan de laadpaal staat. Zo wordt de auto lekker warm, zonder dat de accu wordt gebruikt. Dit stelt u gemakkelijk in via de app of het menu van de auto. En heeft het gevroren, dan zijn de ramen ook direct ijsvrij. Wel zo handig.

 

  1. Gebruik de stoelverwarming

De hele auto verwarmen is niet efficiënt, u kunt beter kiezen voor de stoelverwarming. Het warmt snel op, de directe warmte voelt prettig aan en het kost minder energie. Zo bespaart u tot wel 25% van de accu.

 

  1. Pas op bevriezing van de laadkabel

Vorst kan ervoor zorgen dat de laadkabel vast gaat zitten. Houdt daarom de stekkeraansluiting en laadkabel van de auto zo droog mogelijk. Is de laadkabel toch vastgevroren? Gebruik geen warm water, maar een droge warmwaterkruik.

 

  1. Neem altijd laadkabels mee

Hoe kouder het wordt, hoe lager de actieradius. Eenmaal onderweg wilt u niet verrast worden door een lege accu. Zorg er daarom voor dat er altijd een laadkabel in de auto aanwezig is. Zo kunt u altijd en overal laden.

 

  1. Beperk het stroomverbruik

Is uw accu bijna leeg en wordt het spannend? Gebruik dan in ieder geval zo min mogelijk elektronica. Het is niet fijn, maar zet de radio en verwarming uit. Dat scheelt al snel weer wat extra kilometers die u nog kunt rijden.

 

  1. Zet winterbanden onder de auto

Winterbanden zorgen voor meer grip op de weg en hierdoor voor minder energieverlies.  Zo kunt u langere afstanden elektrisch rijden. Zorg wel voor een goede bandenspanning, anders werkt dit averechts.

 

  1. Check de range van uw auto

Weet u hoeveel kilometers uw elektrische auto rijdt in de winter? Het is verstandig dit alvast even (online) te checken. De EV-database is een handig hulpmiddel, deze laat bij verschillende omstandigheden het te verwachten maximale bereik zien.

 

  1. Gebruik Milo voor alle hulp onderweg

Met Milo, onze handige reis-app aan uw zijde, is hulp altijd dichtbij. Moet u onderweg laden ? Milo toont u de dichtstbijzijnde locaties waar u kunt (snel)laden, inclusief de beschikbaarheid. Een veilig en vertrouwd gevoel.

 

  1. XXImo = overal en altijd gemakkelijk laden en betalen

Met XXImo kunnen medewerkers overal in Nederland laden tegen een vast tarief per kwh. Alle publieke laadpalen en snelladers incl. Tesla Superchargers zijn toegankelijk via XXImo. Zonder extra of verborgen kosten, alles op 1 btw-factuur en 100% dekking in Nederland, gegarandeerd!

 

Wij wensen u ook in de winter veel goede elektrische kilometers!

Meer weten over XXImo en onze laadmogelijkheden? Neem vooral contact met ons op.

Terug naar overzicht