Wij zoeken collega's. Check onze vacatures op https://www.xximo.nl/werken-bij-xximo/

Met XXImo onderweg: de deelauto

02 december 2021

In de serie ‘met XXImo onderweg’ nemen we u mee op een multimodale reis. In deze serie vertellen wij u meer over de gemakkelijke reismogelijkheden die u met XXImo heeft. En dat zijn er veel! Deze keer: de deelauto

De deelauto, wie kent ‘m niet. Er zijn inmiddels flink wat aanbieders in Nederland en deze zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Een positieve ontwikkeling, want het gebruik van een deelauto heeft veel voordelen. De auto’s zijn nieuw, goed onderhouden en er is geen gedoe met onderhoud, Alles wordt voor u geregeld. Maar bovenal is het delen van een auto heel gemakkelijk. Het is, als we het heel simpel zeggen, boeken via de app en rijden maar.

Delen is het nieuwe bezitten. Die uitspraak heeft u vast al vaker gehoord. De deelauto is een goed, betaalbaar en milieuvriendelijk alternatief voor de eigen auto.

De deelauto als onderdeel van uw mobiliteitsbeleid

In dit artikel staan we in het bijzonder stil bij zakelijk autodelen. Met zakelijk autodelen faciliteert u als werkgever uw medewerkers met deelauto’s voor hun zakelijke ritten. Bent u als organisatie bezig met het verduurzamen van alle reisbewegingen, dan is de inzet van deelauto’s een goede zet. Zeker in combinatie met een mobiliteitskaart voor het openbaar vervoer en de OV-fiets. Medewerkers kunnen met deze vervoersmix op elke bestemming komen. Daarmee is het gebruik van de eigen auto voor zakelijke ritten is niet meer nodig. De deelauto is een perfecte vervoersoptie om in een duurzaam mobiliteitsbeleid op te nemen. Daarmee bespaart u tegelijkertijd ook meer kosten.

De voordelen van zakelijk autodelen

Rijden uw medewerkers met deelauto’s, dan kunt u profiteren van veel voordelen. Declaratiestromen zijn verleden tijd. In combinatie met de fiets en het OV kunt u goed sturen op duurzaam reizen en  bij het maken van bewuste reiskeuzes. Goed nieuws, er komen steeds meer elektrische deelauto’s in Nederland.

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers vaker de auto voor woon-werkverkeer laten staan als zij zakelijk gebruik kunnen maken van deelauto’s. Minder autokilometers dus, en u houdt meer ruimte over op de parkeerplaats!

Hiernaast is de deelauto een goed alternatief voor de leaseauto, die vaak een groot deel van de dag stil staat maar wél veel geld kost. Dat kan stukken goedkoper. De nieuwe manier van werken vraagt om een andere kijk op mobiliteit. Deelauto’s passen daarbij en gaan ook goed samen met het mobiliteitsbudget.

Gemakkelijk zakelijk autodelen met XXImo

Uw medewerkers kunnen met XXImo gebruikmaken van deelauto’s van diverse aanbieders, waaronder Greenwheels en Amber. Beide partijen hebben een groot aanbod aan deelauto’s en zijn op veel locaties in Nederland te vinden. Hierdoor is er altijd wel een locatie in de buurt, zowel bij uw kantoor als de woonplaats van uw medewerkers. Heeft u hiernaast ook behoefte aan een oplossing op maat, dan kunnen er deelauto’s op uw eigen terrein worden neergezet.

De XXImo mobiliteitskaart is te koppelen als betaalwijze aan de app van de aanbieder naar keuze. Daarnaast is reserveren via uw eigen account mogelijk. Tot slot nog belangrijk om te melden: alle ritten staan aan het eind van de maand op één overzichtelijke btw-factuur. Ideaal, want zo heeft u geen omkijken naar de administratie en heeft u altijd inzicht én overzicht.

Auto delen met XXImo? Wij zetten de optie deelmobiliteit graag voor u aan. Dat geldt ook voor alle andere reisopties die u met XXImo heeft. We vertellen er u graag meer over! Neem vandaag nog contact met ons op.

Andere artikelen in deze serie:

Met XXImo onderweg: de OV-fiets
Met XXImo onderweg: P+R parkeren
Met XXImo onderweg: taxi

Terug naar overzicht