Wij zoeken collega's. Check onze vacatures op https://www.xximo.nl/werken-bij-xximo/

Met XXImo onderweg – de deelscooter

12 januari 2022

In de serie ‘met XXImo onderweg’ nemen we u mee op een multimodale reis. In deze serie vertellen wij u meer over de gemakkelijke mobiliteitsdiensten van XXImo. En dat zijn er veel! Deze keer: de deelscooter.

Een ritje op de elektrische scooter door de stad is heerlijk. Het geeft een gevoel van vrijheid en het is gewoon leuk om te doen. Het mooie is dat u tegenwoordig zelf geen scooter meer hoeft aan te schaffen om er toch van te kunnen genieten. De elektrische deelscooter is in opmars en daar kunnen we allemaal van profiteren.

De elektrische deelscooter voor duurzaam zakelijk vervoer

Heeft u er al eens over nagedacht om uw medewerkers gebruik te laten maken van de deelscooter voor hun zakelijke ritten?  De e-scooter is een goede aanvulling op het gebruik van de fiets en trein en kan ingezet worden ter vervanging van de auto, de taxi of de (te) drukke bussen, trams of metro’s. Het is een flexibele, duurzame manier van reizen binnen de stad. Ideaal voor de korte ritten.

De voordelen van de elektrische deelscooter

 • Snelle manier van verplaatsen in de stad
 • Geen drukte in het OV, maar in uw eentje op de scooter
 • De scooters zijn milieuvriendelijk en stil
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Alleen betalen voor gebruik, geen verborgen kosten
 • U rijdt tot aan de voordeur van uw bestemming
 • Nooit meer op zoek naar schaarse en dure parkeerplekken

Alles wordt voor u geregeld

De aanbieders van deelscooters doen er alles aan om het gebruik van de e-scooter zo gemakkelijk mogelijk te maken. Voor een volle accu, onderhoud en instructies wordt gezorgd. Een helpdesk is beschikbaar voor alle vragen. En wat dacht u van een telefoonhouder voor handsfree navigatie? Gemakkelijk en veilig.

En omdat de scooters in het ‘servicegebied’ na gebruik overal mogen worden achtergelaten zorgt de aanbieder ook voor een goede herverdeling van de scooters over de stad zodat er nooit te veel scooters op één plek staan en op een andere plek juist helemaal geen.

Hoe werkt gebruik van de deelscooter met XXImo?

Maakt uw bedrijf gebruik van XXImo, dan kunnen uw medewerkers ook de elektrische deelscooters van felyx en Go Sharing gebruiken. Het werkt als volgt:

 • Maak een account aan in de app van de aanbieder
 • Koppel uw XXImo mobiliteitskaart als betaalmiddel (Visa)
 • Check in de app de deelscooters in de buurt
 • Reserveer de deelscooter in de app
 • Activeer de gereserveerde e-scooter met de app
 • Ga lekker op pad

De kosten voor het gebruik van de deelscooters vindt u samen met de andere mobiliteitskosten op de maandelijkse btw-factuur.

Wilt u uw medewerkers laten reizen met de elektrische deelscooters?

Is uw bedrijf gevestigd in één van de grote steden, dan is de kans groot dat er elektrische deelscooters bij u in de buurt staan. Ook zijn ze vaak bij het station te vinden, handig voor het afleggen van ‘the last mile’.

Wilt u uw medewerkers gebruik laten maken van de e-scooter dan kunnen wij dat heel eenvoudig voor u regelen. U doet uw medewerkers er een groot plezier mee én het is een extra manier om duurzaam reizen te stimuleren. Neem vooral contact met ons op, we helpen u graag.

Ook in deze serie:

Terug naar overzicht