Wij zoeken collega's. Check onze vacatures op https://www.xximo.nl/werken-bij-xximo/

Met XXImo onderweg – Elektrisch Laden

17 december 2021

In de serie ‘met XXImo onderweg’ nemen we u mee op een multimodale reis. In deze serie vertellen wij u meer over de gemakkelijke reismogelijkheden die u met XXImo heeft. En dat zijn er veel! Deze keer: elektrisch laden

Elektrische auto’s zijn schoon, stil en de CO2 uitstoot is nihil. Het is niet voor niks dat het bedrijfsleven fors inzet op elektrisch rijden. Veel grote organisaties pleiten ervoor dat in 2025 alle leaseauto’s verplicht elektrisch zijn. Een belangrijke stap in het realiseren van de doelstellingen op het gebied van zakelijke mobiliteit die zijn opgenomen in het Klimaatakkoord.

Gelukkig wint de elektrische auto ook flink aan populariteit. Er rijden er nog niet zoveel op de Nederlandse wegen, maar het aantal elektrische auto’s steeg toch mooi van ruim 145.000 in 2020 naar 216.000 in 2021. Op het totaal van 8,8 miljoen auto’s nog maar een klein percentage, maar daar zal de komende jaren met alle plannen snel verandering in komen.


Hoe stimuleert uw organisatie elektrisch rijden?

Wellicht heeft u al doelstellingen als het gaat om het elektrificeren van uw wagenpark of bent u plannen aan het maken. Misschien wilt u elektrische zakelijke autokilometers hoger vergoeden dan andere autokilometers en/of stimuleert u elektrisch autodelen.

Uit onze praktijkervaring blijkt in ieder geval dat elektrische mobiliteit bij veel bedrijven hoog op de agenda staat.  Dat is best logisch want schone, duurzame mobiliteit is de toekomst. Hiernaast heeft elektrisch rijden nog veel meer voordelen.


De voordelen van elektrisch rijden

  • Besparing op brandstof en kosten voor onderhoud
  • Geen motorrijtuigenbelasting en aanschafbelasting
  • Het bijtellingstarief is (momenteel nog) stukken lager
  • Een schone, duurzame vorm van mobiliteit
  • Het rijden is comfortabel en stiller
  • Met elektrisch rijden bent u klaar voor de toekomst

De nadelen van elektrisch rijden

De nadelen van elektrisch rijden worden gelukkig steeds kleiner. Bijvoorbeeld de drempelvrees voor elektrisch rijden is bij veel mensen weg. De afstand die met een volle accu kan worden afgelegd wordt steeds groter en het aantal laadpalen groeit snel. Inmiddels zijn er in Nederland al 80.000 openbare oplaadpunten en meer dan 600 snel laadlocaties . Hiermee heeft Nederland de grootste laadpaaldichtheid van Europa. De beschikbaarheid en laadtarieven zijn eenvoudig via apps te checken, wat het gebruik ook makkelijker maakt.

Elektrisch rijden = elektrisch laden. Dat kan met XXImo.

Met XXImo kunnen uw medewerkers in heel Nederland laden tegen een vast tarief per kwh. Alle publieke laadpalen en snelladers incl. Tesla Superchargers zijn toegankelijk via XXImo. Zonder extra kosten, alles op 1 btw-factuur en met 100% dekking in Nederland, gegarandeerd.

De combinatie van slimme laadtag, laad pas en toegang tot alle bekende Europese laadapps geeft uw medewerkers ook de mogelijkheid om in heel Europa te laden. Als u hiervoor kiest, zetten wij de buitenlandoptie voor e-laden ‘aan’ op de mobiliteitskaart. Hier gelden de tarieven zoals ze op de paal of in de app worden getoond.


Elektrisch laden met XXImo, zo werkt het

Voor het opladen van de elektrische auto heeft u een laad pas nodig. Uw XXImo mobiliteitskaart is uw laad pas. Wel zo gemakkelijk. Ook kunt u laden met de bekende laadapps zoals Smoov, Tesla, Mercedes Me Charge, Chargemap, Maingau, Mobility+ (EnBW) en JuicePass. Download de app, maak een account aan en koppel uw mobiliteitskaart door Visa als betaalmethode te selecteren. Dat is alles!

Met XXImo zijn uw medewerkers verlost van het downloaden en declareren vanuit verschillende apps. Alle laadtransacties worden automatisch verwerkt en staan maandelijks op 1 btw-factuur. Alle laadpunten staan inclusief de actuele beschikbaarheid in de handige Milo app van XXImo. Nooit meer omrijden en niet onnodig lang wachten. Zo gemakkelijk is laden met XXImo dus!


Ook elektrisch laden via XXImo tegen aantrekkelijke tarieven zonder extra kosten? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen over elektrisch rijden en laden? Lees dan onze artikelen met tips over elektrisch rijden op vakantie en elektrisch rijden in de winter.

Andere artikelen in deze serie:

Met XXImo onderweg: de OV-fiets
Met XXImo onderweg: P+R parkeren
Met XXImo onderweg: taxi
Met XXImo onderweg: de deelauto

 

 

 

Terug naar overzicht