Wij zoeken collega's. Check onze vacatures op https://www.xximo.nl/werken-bij-xximo/

Met XXImo onderweg: het openbaar vervoer

17 februari 2022

In de serie ‘met XXImo onderweg’ nemen we u mee op een multimodale reis. Met XXImo kunt u gebruikmaken van alle vormen van vervoer. We vertellen u er graag meer over. Deze keer: het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Nederland is goed geregeld. Met de trein, bus, tram en metro kunt u praktisch overal komen. P+R terreinen, OV-fietsen en fietsenstallingen bij stations helpen om de reis van A naar B zo efficiënt mogelijk te maken. Gemakkelijk in gebruik en voor een aantrekkelijk tarief.

Het openbaar vervoer zal weer een belangrijkere rol gaan spelen in de woon-werkritten en zakelijke ritten van uw medewerkers. Waarschijnlijk reizen zij niet meer elke dag naar kantoor – veel organisaties introduceren hybride werken – maar dan toch zeker wel voor de helft van de week. Het spreekt voor zich dat dure abonnementen niet meer bij deze tijd passen. Gelukkig is er een flexibel en goedkoper alternatief: de mobiliteitskaart.

Duurzaam en flexibel mobiliteitsbeleid

Met een mobiliteitskaart reizen uw medewerkers gemakkelijk in heel het OV in Nederland. Er wordt, in tegenstelling tot bij abonnementen, alleen betaald voor de ritten die zij daadwerkelijk maken. Zo betaalt u nooit te veel.

Wilt u duurzaam reizen stimuleren en het autogebruik in uw organisatie verminderen?  Reizen met het OV is goedkoper en stukken duurzamer. In een duurzaam mobiliteitsbeleid worden OV-kilometers altijd 100% vergoed en autogebruik ontmoedigd. Geeft u uw medewerkers een mobiliteitskaart dan kunt ook andere groene vervoersopties ‘aanzetten’. Denk daarbij aan elektrische deelauto’s of deelfietsen. Deze mobiliteitsvormen zijn helemaal van deze tijd en een goede aanvulling op het gebruik van het OV.

De voordelen van de mobiliteitskaart

  • Geen administratieve rompslomp met bonnetjes en declaraties
  • De kaart is altijd ‘reisklaar’, saldo laden is niet nodig
  • Treinreizigerskorting op Q-Park P+R-terreinen
  • Altijd 15% korting bij NS tijdens daluren
  • Gemakkelijk een OV-fiets huren of fiets stallen
  • Via uitcheckgemist.nl ritten corrigeren
  • Gratis Milo app voor boeken van o.a. deelauto’s, deelfietsen en deelscooters
  • Te combineren met onze kilometerregistratie en declaratiefunctie

Meer lezen: ‘waarom eigenlijk elke medewerker een mobiliteitskaart moet hebben’

Hoe werkt gebruik van het openbaar vervoer met XXImo?

Uw medewerkers ontvangen een zakelijke OV-chipkaart op naam. Deze is gekoppeld aan hun XXImo account. XXImo zorgt ervoor dat er altijd saldo op de kaart staat. Reizen is een kwestie van in- en uitchecken. Niks voorschieten, niks declareren. Zo eenvoudig is het. En vergeten zij per ongeluk om uit te checken, dan kunnen zij deze rit corrigeren waarna het geld wordt gerestitueerd.

Voor uw organisatie is dit ook heel handig. De kosten voor het OV-gebruik vindt u samen met de andere mobiliteitskosten op de maandelijkse btw-factuur.

Straks: In- en uitchecken in het OV zoals u dat wilt

OVpay komt eraan en dat is goed nieuws. Vervoerders doen momenteel aanpassingen aan hun systemen waardoor het straks mogelijk is te betalen met betaalpas, creditcard, mobiele telefoon of app. De voordelen zijn groot, want in- en uitchecken gaat dan supersnel, het is veilig én toekomstbestendig. De website OVpay.nl vertelt u er alles over.

XXImo staat voor innovatie. Daarom hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de integratie met Apple Pay. Binnenkort kunt u al uw mobiliteit betalen met uw iPhone of Apple Watch. Het werkt goed en snel, we hebben het al geprobeerd op enkele OV-testtrajecten. Houd onze website in de gaten voor meer informatie en het implementatiemoment.

Terug naar overzicht