Wij zoeken collega's. Check onze vacatures op https://www.xximo.nl/werken-bij-xximo/

Met XXImo onderweg – kilometerregistratie

06 januari 2022

In de serie ‘met XXImo onderweg’ nemen we u mee op een multimodale reis. In deze serie vertellen wij u meer over de gemakkelijke mobiliteitsdiensten van XXImo. En dat zijn er veel! Deze keer: de kilometerregistratie.

Alle medewerkers reizen. Naar kantoor en voor zakelijke afspraken. Soms weinig (nu thuiswerken de norm is), de andere keer juist meer. De mobiliteitswereld is continu in beweging. Never a dull moment.

Er zijn veel manieren om van A naar B te reizen en natuurlijk wilt u meegaan met de tijd. Maar hoe regelt en vergoedt u dit allemaal? Dat kan best een puzzel zijn. Eén ding is zeker, flexibiliteit is altijd het uitgangspunt. En u wilt gemak.

Een goede kilometerregistratie is essentieel

Flexibel reizen en werken vraagt om een goede vastlegging van alle ritten en kilometers. Voor uw eigen administratie en voor de fiscus. Wellicht heeft u extra vragen, zoals hoe u uw duurzaamheidsdoelstellingen combineert met het (soms noodzakelijke) gebruik van de auto. Gelukkig hoeft u niets zelf uit te zoeken, de oplossingen zijn al voor handen in de markt.

Eén platform voor al uw zakelijke mobiliteit

Ons advies: combineer alle mobiliteitsdiensten die passen bij uw doelstellingen in één oplossing aan uw medewerkers. Dat is voor hen gemakkelijk en geeft duidelijkheid over wat kan, wat mag en hoe vergoed wordt. Het vergemakkelijkt de communicatie en u heeft alle mobiliteit geadministreerd op één plek. Direct inzicht, overzicht en de mogelijkheid om (bij) te sturen.

In één oplossing biedt u bijvoorbeeld het gebruik van het OV met toegang tot deelauto’s en de mogelijkheid om kilometers te registreren en te declareren als uw medewerkers kiezen voor de auto, de fiets of de benenwagen. Met deze combinatie kunnen uw medewerkers altijd reizen en overal komen. Een prettig idee.

Hoe werkt het registreren en declareren met XXImo?

  • Uw medewerkers registreren de gemaakte ritten in Milo, de slimme XXImo app
  • Het invoeren, dupliceren en declareren van de kilometers is snel geregeld
  • Kostenplaatsen of projectnummers kunnen worden toegevoegd
  • Per rit geven kan worden gespecificeerd naar woon-werk, zakelijk of privé (vergoeden/inhouden)
  • Na indienen kunnen de declaraties door de verantwoordelijke binnen uw organisatie worden beoordeeld waarna ze worden verwerkt.

Stimuleer actieve en duurzame mobiliteit door flexibel te vergoeden

Heeft u duurzaamheid en vitaliteit hoog op de agenda staan, dan kunt u werken met een gedifferentieerde kilometervergoeding. Kilometers die worden afgelegd met de fiets of lopend, vergoedt u hoger dan de kilometers die worden afgelegd met de auto. Veel organisaties stappen inmiddels over op deze manier van vergoeden en stimuleren hiermee het maken van bewuste reiskeuzes. Lees hier hoe Unilever dit heeft geregeld.

Mobiliteit is maatwerk

Elke organisatie is uniek en maakt eigen mobiliteitskeuzes. Uw uitgangspunten, de gewenste mobiliteitsdiensten en vergoedingen zijn op maat in te richten in het XXImo platform. De hele kilometerregistratie kan overigens naar wens ook worden aangesloten op uw HR- of salarisadministratie. Wel zo gemakkelijk.

Meer weten over ons alles-in-één platform? Neem vooral contact met ons op, we geven graag een demo.

Ook in deze serie:

 

Terug naar overzicht