Wij zoeken collega's. Check onze vacatures op https://www.xximo.nl/werken-bij-xximo/

Persbericht: Alphabet en XXImo sluiten samenwerkingsovereenkomst

09 juli 2015

Gebruikers van het mobiliteitsbudget kunnen nu kiezen voormulti inzetbare XXImo-kaart

Breda, 9 juli 2015 – Vandaag sluiten leasemaatschappij Alphabet en mobiliteitskaartaanbieder XXImo een samenwerkingsovereenkomst voor de lange termijn. Dit betekent dat Alphabet-klanten in de toekomst gebruik kunnen maken van de XXImo-mobiliteitskaart. Kaarthouders kunnen hiermee niet alleen tanken en parkeren maar ook een taxi gebruiken of zelfs vliegtickets kopen.

Uit een analyse van Alphabet en XXImo blijkt dat werknemers steeds meer open staan voor verschillende vormen van mobiliteit. Door gebruik te maken van de XXImo-mobiliteitskaart kunnen klanten gebruikmaken van een breed scala aan mobiliteit-gerelateerde diensten. Zowel binnen als buiten Europa. De gebruiker kan met de kaart zelfs hotels boeken. Anne Brons, Director Marketing & Business Development bij Alphabet: “Het netwerk van XXImo sluit naadloos aan op onze visie. Met XXImo kunnen we nu ons aanbod finetunen en uitbreiden”. Patrick Bunnik, Directeur bij XXImo: “Wij zijn er trots op Alphabet te kunnen ondersteunen met het XXImo Platform.”

Mobiliteitsbudget

Alphabet lanceerde anderhalf jaar geleden het Alphabet Mobiliteitsbudget. Hiermee krijgen werknemers de mogelijkheid om met een eigen budget verschillende mobiliteitsvormen zoals auto, openbaar vervoer en fiets met elkaar te combineren. Door de geautomatiseerde data-uitwisseling zijn de administratieve lasten tot een minimum te beperken. Alphabet is hiermee de eerste partij die een volledige end-to-end-oplossing voor bedrijven biedt. Brons: “Het Mobiliteitsbudget helpt bedrijven kosten te drukken en administratieve lasten te verminderen. Door de schaal van XXImo profiteren gebruikers direct van kortingen.”

Duurzame vervoersoplossing

Met de XXImo-kaart kiezen klanten van Alphabet ook voor een meer duurzame vervoersoplossing. Dankzij een goed beïnvloedings-programma op het gebruik van meer OV kilometers leidt het gebruik van de XXImo-kaart tot een stijging van meer dan 20% in het aandeel van de trein in de gereisde kilometers. Brons: “Met het mobiliteitsbudget streven we er ook naar de CO2-uitstoot te verminderen. Nog een reden waarom de XXImo-kaart zo goed aansluit bij de filosofie van ons Mobiliteitsbudget.”

Over Alphabet

Alphabet is één van de vier grootste internationale aanbieders van fleetmanagement met auto’s van alle merken. Het bedrijf ondersteunt duurzaam en efficiënt mobiliteitsbeheer en biedt innovatieve oplossingen en diensten op maat, van advies tot allesomvattende beheeroplossingen. Het bedrijf, dat het hoofdkantoor heeft in München, is opgericht in 1997 en beheert meer dan 550.000 voertuigen in achttien landen. Als onderdeel van BMW Group streeft Alphabet naar dezelfde hoge maatstaven in kwaliteit en processen als de moedermaatschappij. Voor meer informatie: www.alphabet.com.

Over XXImo

XXImo biedt slimme mobiliteitskaarten, Smartphone apps, bijbehorende portals en rapportage tools die geheel naar wens van de werkgever zijn in te richten. Per persoon of per groep medewerkers. XXImo is in heel Europa te gebruiken (mits toegestaan door de werkgever) en een heeft een eigen netwerk ontwikkeld met daarin bijna alle grote spelers in zakelijke mobiliteit. Het verwerken van declaratiebonnetjes is met XXImo 100% verleden tijd. Het bedrijf maakt gebruik van de veilige betaalinfrastructuur van Visa Europe. XXImo, opgericht in 2011, is onderdeel van Tendris Holding. Meer informatie op www.xximo.com.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jacqueline Oomen, jacqueline@mediatic.eu of 06 – 49 21 11 43

Terug naar overzicht