Wij zoeken collega's. Check onze vacatures op https://www.xximo.nl/werken-bij-xximo/

Waarom eigenlijk elke medewerker een mobiliteitskaart moet hebben

09 december 2021

Hoe reizen uw medewerkers naar hun zakelijke afspraken en naar kantoor? Hoe vaak reizen zij, hoe reizen zij en welke kosten gaan hiermee gepaard? De kans is groot dat u niet direct alle antwoorden paraat hebt. De administratie en het vergoeden van alle reisbewegingen is ook best ingewikkeld. Al eens nagedacht over het verstrekken van een mobiliteitskaart? Een mobiliteitskaart brengt zowel voor uw medewerkers als voor uw organisatie veel voordelen met zich mee.

8 voordelen van de mobiliteitskaart

  1. U betaalt alleen voor de reizen die echt worden gemaakt. Abonnementen zijn niet flexibel en vaak duur, daar bent u met de mobiliteitskaart van af.
  2. Medewerkers kunnen reizen met het openbaar vervoer zonder dat zij zelf geld hoeven te laden. De kaart is direct klaar voor gebruik.
  3. Declaraties zijn verleden tijd. Dat scheelt veel tijd en gedoe. U ontvangt aan het eind van de maand één btw-factuur voor alle mobiliteitskosten.
  4. De mobiliteitskaart geeft vrijheid en flexibiliteit, dat wordt gewaardeerd! Medewerkers kiezen per reis het best passende vervoermiddel. U kunt zelf bepalen welke vervoersmogelijkheden ‘aan staan’, dit is zelfs instelbaar per medewerker(groep).
  5. De mobiliteitskaart biedt toegang tot veel vormen van mobiliteit: openbaar vervoer, P+R parkeren, OV-fiets, deelauto’s, deelscooters, deelfietsen, straat- en garageparkeren, tanken, e-laden en fiets stallen.
  6. Past bij een duurzaam mobiliteitsbeleid, want u stimuleert gebruik van schonere mobiliteit zoals openbaar vervoer, fiets en deelmobiliteit.
  7. Geen complexe administratie. Alle ritten en kilometers die gemaakt worden met de mobiliteitskaart worden automatisch geregistreerd en gerapporteerd. Zo heeft u altijd inzicht, overzicht en voldoet u gelijk aan alle verplichtingen.
  8. De maandelijkse factuur maakt btw-teruggave mogelijk.

Flexibel en helemaal van deze tijd

De mobiliteitskaart is te combineren met een mobiliteitsbudget, kilometerdeclaratie functie of zelfs met de leaseauto. Flexibel en op maat samen te stellen voor uw organisatie en daarmee ook helemaal van deze tijd.

Extra bonus: de bijbehorende slimme Milo app helpt met het plannen van reizen, vinden van (tank-, laad-, of parkeer)locaties, reserveren van deelmobiliteit en biedt hulp onderweg.

Wilt u graag eens van gedachten wisselen over de inzet van mobiliteitskaarten in uw organisatie? Maak dan vandaag nog een afspraak.

Terug naar overzicht