Wij zoeken collega's. Check onze vacatures op https://www.xximo.nl/werken-bij-xximo/

Met XXImo onderweg: de OV-fiets 

31 augustus 2021

OV-Fiets-XXImo

In de serie ‘met XXImo onderweg’ nemen we u mee op een multimodale reis. In deze serie vertellen wij u over de gemakkelijke reismogelijkheden die u met XXImo heeft. En dat zijn er veel! Per reisoptie kunt u lezen over de voordelen, de werking en kosten. Handig, want zo wordt u vast op nieuwe ideeën gebracht! De eerste in rij: de OV-fiets.

De makkelijke huurfiets voor het laatste stukje van uw reis 

Hij is niet meer uit het straatbeeld weg te denken, de blauw-gele OV-fiets. Ideaal voor het laatste stuk van uw reis. Of voor uw hele reis als die niet al te lang is. Gemakkelijk in gebruik, goed voor het milieu en voor uw gezondheid. Kunnen uw medewerkers gebruik maken van een OV-fiets, dan zijn zij lekker sportief bezig en het is een gemakkelijke en snelle manier om in de stad te reizen.  

Met zo’n 300 locaties is er altijd een OV-fiets in de buurt 

Een OV-fiets huren kan op veel stations, maar ook bij bus- of metrohaltes en bij sommige P+R parkeerterreinen. Er zijn zo’n 300 huurlocaties in Nederland. Met 21.700 fietsen is er altijd wel een OV-fiets in de buurt. De beschikbaarheid kunt u van tevoren checken op de OV-fiets website

Fietsen met XXImo 

Met de XXImo OV-chipkaart heeft u geen losse abonnementen nodig. U kunt met onze mobiliteitskaart direct een OV-fiets huren. Het enige wat u moet doen, is even uw kaart scannen op de OV-fiets locatie. En gaat u met een collega op pad? Dan is het zelfs mogelijk om twee fietsen tegelijkertijd te huren. Ideaal. Alle ritten staan aan het eind van de maand op de XXImo-factuur. Geen administratief gedoe dus.  

De huurprijs van een OV-fiets is €3,95 voor 24 uur. U kunt de fiets maximaal 72 uur huren, daarna geldt een toeslag.  

Zo werkt het huren op de OV-fiets locatie 

Er zijn bemande en onbemande fietsstallingen. Maar ook fietskluizen, fietscarrousels, fietsboxen en fietspunten. Het huren gaat in alle gevallen eigenlijk heel gemakkelijk. U heeft daarbij altijd uw XXImo OV-chipkaart nodig, omdat deze wordt gescand. Zowel bij ophalen als bij terugbrengen. Volg altijd de huurinstructies die bij de locatie op de kluizen/automaten staan vermeld.  

Controleer de fiets en pas ‘m aan 

Het advies is om altijd even de verlichting en de bandenspanning te checken voordat u gaat rijden. Het zadel kunt u zelf gemakkelijk hoger of lager zetten, zonder gereedschap! Alle OV-fietsen zijn uitgerust met anti-lekbanden. De kans dat je een lekke band krijgt, is gelukkig klein.   

Het gebruik van de OV-fiets door uw medewerkers

Steeds meer bedrijven stimuleren het fietsgebruik onder hun medewerkers en daarmee ook het gebruik van de OV-fiets voor zakelijke afspraken. Een goed idee, want de combinatie met een openbaar vervoer-reis is heel gemakkelijk. Daar komt bij dat het gebruik van de fiets goed is voor de vitaliteit van uw medewerkers én goed is voor het milieu. Zo levert het bieden van deze reisoptie ook een goede bijdrage aan uw duurzaamheidsbeleid en heeft het een positief effect op het welzijn van uw werknemers. 

 

 

Terug naar overzicht