Wij zoeken collega's. Check onze vacatures op https://www.xximo.nl/werken-bij-xximo/

Met XXImo onderweg: P+R parkeren

28 september 2021

In de serie ‘met XXImo onderweg’ nemen we u mee op een multimodale reis. In deze serie vertellen wij u over de gemakkelijke reismogelijkheden die u met XXImo heeft. En dat zijn er veel! Handig, want zo wordt u vast op nieuwe ideeën gebracht! Deze keerparkeren op een P+R terrein bij het station.

Reizen met de auto. Dat kan gemakkelijk zijn, maar is het zeker niet altijd. Drukte op de weg, filerijden, zoeken naar een parkeerplek in de stad en hoge parkeertarieven maken de auto lang niet altijd de meest handige vervoerskeuze. Al eens nagedacht over een combinatiereis? Dat is best een goed idee. Snel en gemakkelijk uw auto parkeren op een P+R-terrein en dan een deel van uw reis met de trein vervolgen.  

Combineer het gemak van de auto met het gemak van de trein

Maakt u gebruik een P+R terrein, dan combineert u het gemak van de auto met het gemak van de trein. Beter voor het milieu, beter voor uw gezondheid én beter voor uw portemonnee. En met de 270 P+R terreinen in Nederland is er altijd wel een handige parkeerlocatie vlakbij.  

In- en uitrijden met uw reiskaart/betaalkaart

Op de meeste P+R parkeerterreinen is het parkeren gratis. Hiernaast zijn en in Nederland ongeveer 50 betaalde P+R terreinen. Het parkeren is daar heel eenvoudig en niet duur: het een kwestie van in- en uitrijden bij de slagboom met de juiste reis/betaalkaart.  

Hoe werkt het parkeren en betalen?

Inrijden op een P+R terrein 

  1. Rijd tot de slagboom. 
  2. Bied de XXImo mobiliteitskaart aan om te parkeren.  
  3. De slagboom gaat open en u kunt uw auto parkeren. 

Uitrijden van een P+R terrein 

  1. Rijd tot de slagboom. 
  2. Bied uw OV-chipkaart aan voor reizigerskorting. De korting wordt automatisch berekend. 
  3. Bied de XXImo mobiliteitskaart aan waarmee u bent ingereden. Het verschuldigde parkeerbedrag wordt afgeschreven. 
  4. De slagboom gaat open, het parkeerbedrag verschijnt op het scherm en u kunt uitrijden.  

XXImo-klant? Dan vindt u alle reis- en parkeerkosten maandelijks terug op de maandelijkse factuur die u van ons ontvangt. 

Reist u met de OV-chipkaart, dan betaalt u het treinreizigerstarief

P+R parkeren is ook voordelig, want u betaalt het dagtarief voor treinreizigers. Dat is een flinke korting ten opzichte van de normale parkeertarieven. Het speciale dagtarief is afhankelijk van de locatie, maar altijd maximaal € 8 per dag. Let op: dit speciale dagtarief geldt in combinatie met een treinreis op dezelfde dag, waarbij u in- en uitcheckt met uw OV-chipkaart. Dit tarief geldt voor treinreizen met álle vervoerders, dus niet alleen als je met NS reist.  

Alle terreinen en tarieven vindt u hier

Altijd en overal parkeren?

Ook dat kunnen wij voor u regelen. Met XXImo is het mogelijk in alle parkeergarages te betalen en ook op straat. Handig als u voor het werk de auto vaak moet gebruiken en gemakkelijk overal wilt kunnen parkeren en betalen. Deze service kunnen wij aanzetten in uw contract, we vertellen u er graag me over.

Terug naar overzicht