Wij zoeken collega's. Check onze vacatures op https://www.xximo.nl/werken-bij-xximo/

Zo word je de beste overheidsorganisatie van het land

16 februari 2015

Jeugdbescherming Regio Amsterdam is winnaar van de titel ‘Beste Overheidsorganisatie 2014’. Irma Stroet is manager Bedrijfsvoering en Service Centrum bij de Amsterdamse Jeugdbescherming en vertelt dat XXImo daar een steentje aan heeft bijgedragen.

Vijf jaar eerder was vastgesteld dat de ruim 600 medewerkers tellende Jeugdbescherming een verbeterslag moet gaan maken. “We hebben toen gekozen voor een ingrijpende verandering van werkwijze en cultuur. De veiligheid van kinderen is het belangrijkste doel, alle werkprocessen zijn daarop gericht”, vertelt Stroet. “Daarbij hoorde een betere ondersteuning van onze medewerkers. En dus ook een mobiliteitskaart.”

Op basis van criteria op het gebied van kosten en kwaliteit werd XXImo uit drie aanbieders gekozen. “We hadden bij wijze van proef al gebruik gemaakt van een andere pas en de overstap van die pas naar XXImo ging bijzonder soepel. Dat is mede te danken aan het handige stappenplan dat XXImo aanbood. Maar liefst 350 medewerkers, die aan de keukentafel bij ouders plannen maken om kinderen veilig te kunnen laten opgroeien, maken gebruik van de kaart. Op dit moment wordt het vooral gebruikt voor het openbaar vervoer en parkeren, maar we gaan er binnenkort ook de huurauto’s mee betalen.”

Hoewel de kaart niet is aangeschaft om kosten te besparen (“ Hoe vaker we bij gezinnen langs gaan, hoe beter. Dat willen we juist stimuleren”), is daar wel sprake van. “Voor we met de mobiliteitskaarten werkten, declareerden medewerkers de reiskosten. Dat is zowel voor die medewerkers als voor de administratie op kantoor bijzonder tijdrovend. Om nog maar te zwijgen over de mensen die al die formuliertjes in het verleden moesten controleren. We hebben nu meer controle over de uitgaven aan reizen, terwijl we daar minder tijd kwijt zijn. Zo blijft er meer tijd over voor ons eigenlijke werk: kwetsbare kinderen in de knel bijstaan. En zo word je uiteindelijk de beste overheidsorganisatie van Nederland.”

Terug naar overzicht