Buitenlandse btw terugvragen

Veel zakelijke kosten kunnen opgevoerd worden bij de belasting, zoals brandstofkosten, parkeerkosten en het huren van vergaderlocaties. Veel bedrijven weten echter niet dat ook buitenlandse betalingen voor btw teruggave in aanmerking komen. Net als de btw over transacties binnen Nederland, kan buitenlandse btw terugvragen een omslachtig en tijdrovend proces zijn. Maar wanneer u met uw XXImo Mobility Card afrekent, is ook dat verleden tijd. Alle transacties zijn immers direct als zakelijk aangemerkt. Bovendien gebruikt XXImo een uitgebreid informatiesysteem waardoor bijna alles is te automatiseren. Het wordt zo dus een stuk eenvoudiger om uw buitenlandse btw terug te vorderen. Ideaal, niet waar?

Buitenlandse btw terugvragen – hoe werkt het?

In samenwerking met btw-specialist VATit biedt XXImo de dienst ‘Buitenlandse btw terugvragen’ aan voor het terugvorderen van in het buitenland betaalde btw. Terug te vorderen btw zit bijvoorbeeld op uw buitenlandse tank-, reis- en verblijfkosten. Als bedrijf is het een moeizaam proces om de buitenlandse btw terug te vragen, omdat er per land verschillen zijn in de minimumbedragen en regelgevingen voor teruggave van btw. VATit heeft deze regels opgenomen in een informatiesysteem, dat berekent vanaf welk moment een klant een bepaald bedrag aan btw kan terugvragen. Door dit systeem te koppelen aan de gegevens van de XXImo kaarthouder, is dit verregaand geautomatiseerd uit te voeren. Daarnaast kan VATit terugvallen op een uitgebreid Europees netwerk, wat de kans verhoogt op het succesvol terugvragen van in het buitenland betaalde btw.

Minder administratie, minder zorgen

Het terugvorderen van in het buitenland betaalde btw blijft voor veel ondernemers een hoofdpijndossier. Daarom biedt XXImo deze service aan bedrijven met werknemers die regelmatig in het buitenland transacties uitvoeren. Met het gemak van XXImo en de no cure, no pay terugvordering van VATit wordt op een zo efficiënt mogelijke manier maximale besparing gerealiseerd. Bovendien bespaart u hiermee veel tijd. Uw bedrijf verlaagt dus de netto kosten. Als Mobility Manager kunt u deze dienst voor uw bedrijf aanvragen bij XXImo.

Betalen in het buitenland met XXImo – de voordelen

  • Bijna volledig geautomatiseerd buitenlandse btw terugvragen dankzij ons uitgebreide systeem
  • Complexe regelgeving in alle landen is door VATit reeds geïnventariseerd en opgenomen in het systeem
  • U profiteert van het uitgebreide netwerk van VATit en heeft daarom meer kans op teruggave
  • U profiteert van de no cure, no pay garantie van VATit
  • Het bespaart uw bedrijf enorm veel administratie, zorgen en geld
Terug naar overzicht