Openbaar vervoer

Naast de Mobility Card biedt XXImo ook een persoonlijke openbaar vervoer kaart. Deze zakelijke OV-chipkaart is een geldig vervoersbewijs bij alle aanbieders van openbaar vervoer in Nederland. Of u nu de trein, bus of metro gebruikt; alle reizen die u met XXImo maakt, komen heel overzichtelijk op één factuur te staan.

De XXImo openbaar vervoer kaart – hoe werkt het?

Met gebruik van de persoonlijke openbaar vervoer kaart van XXImo geniet u van flexibiliteit en meer grip op uw kosten. U kunt op de kaart een vast budget per maand of per week instellen. Er kan ook, net als bij de reguliere OV-chipkaart, een openbaar vervoer abonnement op worden gezet. Bijvoorbeeld een trajectabonnement bij de NS; deze kunt u heel eenvoudig activeren via de gele oplaadautomaten op de treinstations. Gaat de reis na aankomst op het station nog verder? Dan kunt u aansluitend ook een ov-fiets huren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien is treinreizen via XXImo extra voordelig, want u krijgt standaard 20% korting op al uw reizen met de NS buiten de spitsuren.

Opereert uw bedrijf internationaal? Het is ook mogelijk om met XXImo internationale treintickets online te boeken en direct te betalen. Dit kan via ‘Mijn XXImo’ of de gratis Milo app. Klik hier voor meer informatie over internationaal reizen.

Reizen met OV gemakkelijk markeren

Als gebruiker kunt u in uw persoonlijke online account op ‘Mijn XXImo’ en via de Milo app alle reizen aanmerken als ‘privé’, ‘zakelijk’ of ‘woon-werkverkeer’. Hiermee is het voor zowel de werkgever als voor de fiscus direct inzichtelijk welke reiskosten zakelijke kosten zijn. Dit bespaart een hoop administratie en gedoe met bonnetjes en declaraties.

Voordelig parkeren met XXImo

Parkeert u bij een Q-Park P+R locatie voordat u met de NS verder reist? Dan ontvangt u op uw parkeerkosten ook altijd korting wanneer u met uw XXImo OV-chipkaart betaalt. De korting kan verschillen per Q-Park locatie. Een prijsvoorbeeld:

Voorbeeld dagtarief in Den Bosch
Regulier maximaal dagtarief € 12,75
Maximaal dagtarief XXImo & NS € 5,34

Let op: Deze korting is alleen van toepassing wanneer u op deze dag ook heeft in- en uitgecheckt bij NS met uw XXImo OV-chipkaart.

Hoe voer ik een klasse wissel uit met mijn zakelijke OV-chipkaart? klik hier.

De voordelen van OV-reizen met XXImo

  • Altijd voldoende saldo op uw XXImo OV-chipkaart
  • Geen administratieve rompslomp met bonnetjes en declaraties
  • Altijd 20% korting bij NS tijdens daluren
  • Altijd parkeerkorting bij Q-Park P+R in combinatie met treinreizen
  • Eenvoudig een OV-fiets huren
  • Direct internationale treintickets boeken via de gratis Milo app of via ‘Mijn XXImo’
Terug naar overzicht