Openbaar vervoer

Naast de Mobility Card biedt XXImo ook een persoonlijke openbaar vervoer kaart. Deze zakelijke XXImo OV-chipkaart is een geldig vervoersbewijs bij alle aanbieders van openbaar vervoer in Nederland. Of u nu de trein, bus of metro gebruikt; alle reizen die u met XXImo maakt, komen overzichtelijk op één factuur te staan.

De XXImo OV-chipkaart – hoe werkt het?

De zakelijke OV-Chipkaart van XXImo is persoonlijk en gekoppeld aan uw XXImo rekening. Opladen is niet nodig. Ook kunt u een abonnement activeren van bijvoorbeeld Arriva en het GVB in Amsterdam. Gaat de reis na aankomst op het station nog verder? Dan kunt u aansluitend een OV-fiets huren, de taxi of een deelauto nemen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien is treinreizen via XXImo extra voordelig, want u krijgt standaard 15% korting op al uw reizen met de NS buiten de spitsuren. Parkeert u graag op P+R en gaat u verder met de trein? Dan bent u met de XXImo Mobility Card extra voordelig uit. 

Het is ook mogelijk om met XXImo internationale treintickets online te boeken en direct te betalen. Dit kan via ‘Mijn XXImo’ en de gratis Milo app. Klik hier voor meer informatie over internationaal reizen.

Privé én zakelijk reizen met één pas

Kaarthouders kunnen via ‘Mijn XXImo’ en via de Milo app alle reizen aanmerken als ‘privé’, ‘zakelijk’ of ‘woon-werkverkeer’. Ook kunt u kosten koppelen aan klanten of projectnummers. Deze informatie sturen we mee met de factuurdata en bespaart een hoop administratie en gedoe met bonnetjes en declaraties.

Voordelig parkeren

Parkeert u bij een Q-Park P+R locatie voordat u met de NS verder reist? Dan ontvangt u op uw parkeerkosten ook altijd korting wanneer u met uw XXImo OV-chipkaart betaalt. De korting kan verschillen per Q-Park locatie. Een prijsvoorbeeld:

Voorbeeld dagtarief in Den Bosch
Regulier maximaal dagtarief € 12,75
Maximaal dagtarief XXImo & NS € 5,34

Goed om te weten: Deze korting is alleen van toepassing wanneer u dezelfde dag met uw XXImo OV-chipkaart heeft in- en uitgecheckt bij NS. Zie hier hoe.

Op de OV-fiets met uw zakelijke OV-chipkaart!

Neemt u liever de fiets na uw (trein)reis? Ook dat is mogelijk met een zakelijke OV-chipkaart van XXImo. Deze zakelijke OV-chipkaart kan worden gekoppeld aan een XXImo account. Ga na bij uw werkgever wat er mogelijk is. De werkgever kan de optie tot gebruik van OV-fiets gemakkelijk aan- en weer uitzetten.

De voordelen van OV-reizen met XXImo

  • Altijd voldoende saldo op uw XXImo OV-chipkaart
  • Geen administratieve rompslomp met bonnetjes en declaraties
  • Altijd 15% korting bij NS tijdens daluren
  • Altijd parkeerkorting bij Q-Park P+R in combinatie met treinreizen
  • Eenvoudig een OV-fiets huren
  • Via uitcheckgemist.nl vraagt u snel saldo terug
  • Direct internationale treintickets boeken via de gratis Milo app of via ‘Mijn XXImo’
Terug naar overzicht