Openbaar vervoer

Naast de Mobility Card biedt XXImo ook een persoonlijke openbaar vervoer kaart. Deze zakelijke XXImo OV-chipkaart is een geldig vervoersbewijs bij alle aanbieders van openbaar vervoer in Nederland. Of u nu de trein, bus of metro gebruikt; alle reizen die u met XXImo maakt, komen overzichtelijk op één factuur te staan.

De XXImo OV-chipkaart – hoe werkt het?

Met gebruik van de OV-chipkaart van XXImo geniet u van flexibiliteit en meer grip op uw kosten. U kunt op de kaart een vast budget per maand of per week instellen. Er kan ook, net als bij de privé OV-chipkaart, een openbaar vervoer abonnement op worden gezet. Bijvoorbeeld een trajectabonnement bij de NS of Arriva; deze kunt u eenvoudig activeren via de gele oplaadautomaten op de treinstations. Gaat de reis na aankomst op het station nog verder? Dan kunt u aansluitend ook een OV-fiets huren, de taxi of een deelauto nemen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien is treinreizen via XXImo extra voordelig, want u krijgt standaard 20% korting op al uw reizen met de NS buiten de spitsuren.

Het is ook mogelijk om met XXImo internationale treintickets online te boeken en direct te betalen. Dit kan via ‘Mijn XXImo’ of de gratis Milo app. Klik hier voor meer informatie over internationaal reizen.

Reizen met OV gemakkelijk markeren

Kaarthouders kunnen via ‘Mijn XXImo’ en via de Milo app alle reizen aanmerken als ‘privé’, ‘zakelijk’ of ‘woon-werkverkeer’. Ook kunt u kosten koppelen aan klanten of projectnummers. Dit bespaart een hoop administratie en gedoe met bonnetjes en declaraties.

Voordelig parkeren met XXImo

Parkeert u bij een Q-Park P+R locatie voordat u met de NS verder reist? Dan ontvangt u op uw parkeerkosten ook altijd korting wanneer u met uw XXImo OV-chipkaart betaalt. De korting kan verschillen per Q-Park locatie. Een prijsvoorbeeld:

Voorbeeld dagtarief in Den Bosch
Regulier maximaal dagtarief € 12,75
Maximaal dagtarief XXImo & NS € 5,34

Let op: Deze korting is alleen van toepassing wanneer u op deze dag ook heeft in- en uitgecheckt bij NS met uw XXImo OV-chipkaart.

De voordelen van OV-reizen met XXImo

  • Altijd voldoende saldo op uw XXImo OV-chipkaart
  • Geen administratieve rompslomp met bonnetjes en declaraties
  • Altijd 20% korting bij NS tijdens daluren
  • Altijd parkeerkorting bij Q-Park P+R in combinatie met treinreizen
  • Eenvoudig een OV-fiets huren
  • Via uitcheckgemist.nl vraagt u snel saldo terug
  • Direct internationale treintickets boeken via de gratis Milo app of via ‘Mijn XXImo’
Terug naar overzicht