Parkeren / tol

Geen losse kaartjes meer bewaren, wachten bij een betaalautomaat of vooraf inschatten hoe lang u zult blijven staan. Gedoe met bonnetjes en declaraties, wat u nog meer tijd kost, is verleden tijd. De XXImo Mobility Card biedt uitkomst als parkeerpas. Al uw parkeerkosten handig op één btw-factuur. Wel zo overzichtelijk.

Uw XXImo card als parkeerpas gebruiken

Met uw XXImo parkeerpas kunt u niet alleen in Nederland, maar in heel Europa uw parkeersessie administreren en betalen, op straat en in parkeergarages. U kunt terecht bij alle parkeergarages van onder andere Q-Park, Apcoa, Interparking en P1. Bovendien kunt u bij ruim 28 parkeergarages in heel Nederland vooraf een parkeerplaats reserveren. Dit is mogelijk bij Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam Airport, Markthal Rotterdam, Lijnbaan Rotterdam, Utrecht Hoog Catharijne, Jaarbeurs Utrecht, Amsterdam IJdock en diverse Q-Park garages. Reserveren gaat eenvoudig via uw online account, ‘Mijn XXImo’.

Bent u onderweg en op zoek naar een parkeerplek? In de gratis Milo app zoekt u  gemakkelijk de dichtstbijzijnde parkeergelegenheden op basis van uw locatie.

Parkeerautomaten en mobiel parkeren via de gratis Milo app

Bij parkeren op straat waar u met Visa (bij de parkeerautomaat) of mobiel kunt betalen, kunt u ook met uw XXImo Mobility Card afrekenen. Het is niet meer nodig om uw parkeersessie op straat via een aparte app te starten en te stoppen. Deze functionaliteit is in de Milo app geïntegreerd. Wanneer u gebruik maakt van mobiel parkeren kunt u zelf in de app uw parkeersessie handmatig starten en stoppen met slechts één druk op de knop. Maar u kunt ook kiezen voor ‘slim parkeren’. Zodra de u in de buurt komt van de eindbestemming en de auto parkeert zal er automatisch een parkeersessie gestart worden. U wordt dan geïnformeerd door middel van een (push) notificatie, en bij wegrijden wordt bij iOS toestellen automatisch uw parkeeractie afgemeld. Zo vergeet u dus nooit meer om af te melden. De parkeerkosten worden automatisch verrekend met het saldo op uw XXImo Mobility Card.

Een account voor een parkeerservice is dus niet nodig indien u geautoriseerd bent voor ‘parkeren’ en ‘mobiel parkeren’.

Q-Park P+R

U kunt met uw XXImo Mobility Card betalen bij alle P+R locaties van Q-Park of bij NS stations waar met Visa betaald kan worden. Ook deze locaties vindt u in de Milo app. Bent u ook geautoriseerd voor het openbaar vervoer? Dan profiteert u van aantrekkelijke kortingen wanneer u parkeert bij Q-Park en op dezelfde dag met de NS reist:

Voorbeeld dagtarief
Maximaal dagtarief € 12,75
Maximaal XXImo & NS dagtarief € 5,34

Luchthavens

U kunt met XXImo ook parkeren bij de Nederlandse luchthavens. Deze parkeerservices reserveert u eenvoudig via uw online account op ‘Mijn XXImo’. Centralparking is een Valet parkeerservice op de luchthavens Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. U rijdt als klant met uw auto helemaal tot aan de vertrekhal, waarna de auto door een chauffeur namens Centralparking net buiten de luchthaven op een beveiligd parkeerterrein wordt geparkeerd. Bij terugkomst, staat een chauffeur met uw auto weer te wachten voor de vertrekhal.

Op Schiphol kunt u tevens gebruik maken van hun eigen Valet Parking dienst en Parkfly. Bij Valet Parking zet u uw auto voor de vertrekhal neer en geeft uw sleutel af bij de Schiphol Valet Parking servicebalie. Uw auto wordt door medewerkers van Schiphol geparkeerd in een parkeergarage die niet toegankelijk is voor derden. Bij Parkfly parkeert u zelf uw auto op een bewaakte, afgesloten parkeerterrein nabij Schiphol. U reist dan met een shuttlebus naar de vertrekhal.

Tol betalen met XXImo

Betaalde tunnels, bruggen en tolwegen zijn ondergebracht binnen de dienst ‘Parkeren’. Wanneer u geautoriseerd bent voor ‘Parkeren’ kunt u in heel Europa bij deze overgangen betalen met uw XXImo Mobility Card. Kaarthouders kunnen terecht bij alle poortjes die bestemd zijn voor ‘Visa’.

Terug naar overzicht