CO2 reductie

XXImo steunt en stimuleert energiezuinig, milieuvriendelijk en duurzaam vervoer. Het principe van de XXImo Mobility Card biedt meer flexibiliteit en maakt reizen met het openbaar vervoer, car sharing en elektrisch rijden aantrekkelijker. Door vaker voor dit soort opties te kiezen, kunnen we een CO2 reductie realiseren. CO2 reductie is cruciaal bij het leefbaar houden van de aarde. XXImo heeft voor haar kaarthouders tevens inzichtelijk gemaakt hoeveel CO2 zij uitstoten per reis, om zo duurzaam reizen te stimuleren.

Inzicht in CO2 reductie

Als kaarthouder heeft u via Mijn XXImo automatisch inzicht in de CO2 emissie van uw reisbewegingen. Deze gegevens zijn beschikbaar dankzij onze samenwerking met ClimaCount. ClimaCount heeft in samenwerking met CE Delft een methodiek ontwikkeld om de CO2 uitstoot te berekenen. Voor elke soort transactie die met de XXImo Mobility Card wordt gedaan, is een CO2-belastingsfactor door CE Delft vastgesteld. Deze factoren worden periodiek door TNO gecontroleerd. U kunt dus per type dienst bekijken hoeveel vervuiling deze met zich meebrengt. U kunt hierdoor ook heel eenvoudig zien met welke manier van reizen u mogelijk een CO2 reductie zou kunnen realiseren. Dit bewustzijn zou mogelijk tot een verandering in de reisgewoontes kunnen leiden. Neemt u bijvoorbeeld vaak een taxi om vanaf het station op uw plek van bestemming in de stad aan te komen? Dan kiest u er in het vervolg wellicht vaker voor om een OV-fiets te huren voor diezelfde korte route. Zo kan het zijn dat milieuvriendelijker reizen dus ook een positief effect heeft op de kosten én op de persoonlijke gezondheid.

Compensatie

Bedrijven kunnen ervoor kiezen om de CO2 uitstoot door ClimaCount te laten compenseren. Hiervoor wordt een vast bedrag per XXImo Mobility Card berekend; zie daarvoor onze tarievenpagina. ClimaCount investeert in projecten waarmee de opwarming van de aarde effectief kan worden bestreden. Dit zijn bijvoorbeeld projecten rondom stimulering van bosbouw en het opwekken van duurzame energie door de bouw van windmolens. Het klimaatcompensatieprogramma van ClimaCount wordt jaarlijks gecontroleerd door KPMG Advisory.

Milieuvriendelijk reizen met XXImo – de voordelen

  • XXImo biedt u meer flexibiliteit en milieuvriendelijke oplossingen
  • XXImo geeft u duidelijk inzicht in de CO2 uitstoot van uw bedrijf
  • Per type dienst inzichtelijk hoe milieuvervuilend deze optie is
  • Er wordt meer bewustzijn gecreëerd
  • Mogelijk positief effect op de kosten en gezondheid van werknemers