XXImo Mobility Card

Betalen met uw XXImo mobiliteitskaart werkt op basis van tegoed dat van tevoren op uw kaart is gestort. Staat er te weinig of geen tegoed op? Dan kan er geen betaling plaatsvinden. Om dit te voorkomen, wordt er wekelijks een bedrag op uw kaart gestort om het bestedingstegoed aan te vullen. Bedraagt uw weektegoed bijvoorbeeld € 300,- en heeft u in week 23 slechts € 200,- opgemaakt? Dan ontvangt u in week 24 op maandagochtend € 200,- om uw saldo weer aan te vullen tot € 300,-. Dit bedrag wordt automatisch geïncasseerd bij uw bedrijf. De hoogte van het wekelijkse bestedingstegoed is naar eigen wens te bepalen tijdens het aanvraagproces, maar kan ook tussentijds gewijzigd worden. Zo heeft u zelf in de hand hoeveel reiskosten er per week met de mobiliteitskaart mogen worden gemaakt.

Inzicht in het saldo op uw mobiliteitskaart

Als kaarthouder heeft u altijd inzicht in het tegoed op uw mobiliteitskaart. Zowel in uw persoonlijke account ‘Mijn XXImo op onze website, als in de gratis Milo app kunt u uw actuele saldo bekijken. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Bovendien krijgt u een waarschuwingse-mail wanneer er van een van uw mobiliteitsdiensten meer dan 80% van het wekelijks te besteden tegoed is verbruikt. Mocht er een hoger tegoed nodig zijn op uw mobility card, dan kan het saldo door de administrator tussentijds worden verhoogd. Een andere mogelijkheid is om met de tegoeden van de verschillende diensten te schuiven. Heeft u bijvoorbeeld bijna geen parkeertegoed meer, maar wel nog ruim genoeg tanktegoed, dan kan dit heel eenvoudig naar elkaar worden verschuiven.

Hoeveel tegoed heb ik nodig?

Om te kunnen bepalen welk tegoed u nodig heeft om de gekozen XXImo-mobiliteitsdiensten te kunnen gebruiken, heeft XXImo een eenvoudig adviesmodel ontwikkeld. Hiermee kunt u berekenen welk bedrag er nodig is om de kaarthouder gebruik te laten maken van de verschillende XXImo-mobiliteitsdiensten. Het berekende benodigde tegoed per kaarthouder wordt ingegeven tijdens het aanvragen van de XXImo Mobility Card. Het is overigens altijd mogelijk om eenmalig saldo bij te laden, of om het wekelijkse bestedingstegoed te verhogen. U komt dus nooit zonder reistegoed te zitten.