Wat is een mobiliteitsbudget?​

Het mobiliteitsbudget is een individueel budget waarmee medewerkers hun zakelijke reizen kunnen betalen. Binnen dat budget zijn medewerkers volledig vrij om zelf te kiezen hoe ze dit budget besteden. Als werkgever geeft u hiermee toegang tot allerlei vormen van mobiliteit én houdt u grip op de totale kosten.

Voordelen van een mobiliteitsbudget

De voordelen van een mobiliteitsbudget zijn tweeledig.

  • Het biedt medewerkers flexibiliteit. Zij kunnen voor iedere reis volledig op maat samenstellen en kiezen per situatie welk vervoer het meest geschikt is. Indien zij niet het volledige budget opmaken, kan het restant bovendien bruto worden uitgekeerd als loon.
  • Voor werkgevers vermindert een mobiliteitsbudget het risico op extra kosten. Mobiliteitsbudgetten zijn namelijk voorspelbaar en overzichtelijk. Bovendien vermindert het de administratieve lasten en zorgt het ervoor dat medewerkers actief worden gestimuleerd om minder te reizen – wat weer bijdraagt aan duurzaamheidsdoelstellingen.

Mobiliteitsbudgetten van XXImo

Hoe het mobiliteitsbeleid er ook uitziet: via het XXImo-platform kunnen werkgevers hun medewerkers heel eenvoudig een persoonsgebonden mobiliteitsbudget meegeven. De werkgever bepaalt het budget en geeft medewerkers toegang tot de mobiliteitsdiensten waar zij volgens het beleid recht op hebben. 

Met de mobiliteitskaart en de Milo app kunnen medewerkers vervolgens eenvoudig hun zakelijke reizen plannen, boeken en betalen. Alle kosten zijn binnen de XXImo portal inzichtelijk. Zo houdt u als werkgever 24/7 inzicht in de gemaakte kosten.